Mesimarjan satokausi on pitkä ja kestää heinäkuun puolivälistä elokuun lopulle. Poimintaa jatketaan kuivalla säällä vähintään kerran viikossa koko satokauden ajan. Samassa kasvustossa voi olla kypsiä ja raakoja marjoja. Raa’an mesimarjan aromi ei ole parhaimmillaan ja ylikypsinä marjat pilaantuvat herkästi. Kypsän mesimarjan väri vaihtelee vihertävästä tummanpunaiseen. Noin grammanpainoiset marjat on poimittava työläästi käsin, sillä kypsyysaste arvioidaan sormituntuman ja tuoksun perusteella.
Poimija poimii 1–4 kiloa mesimarjaa tunnissa. Marjat on kiidätettävä pakastimeen muutaman tunnin kuluessa poimimisesta pilaantumisen estämiseksi.
Mesimarjan satoennusteet ovat vaikuttavia. Teoriassa marjaa olisi mahdollista saada jopa useita tuhansia kiloja hehtaarilta. Parhaimmillaan sato on ollut jopa 1200 kg/ha, mutta usein sato jää noin 300–500 kiloon hehtaaria kohden.