Suurin osa myyntiin tulevasta mesimarjasta poimitaan Pohjois-Pohjanmaalta, missä sitä kasvaa merenrantaniityillä ja joenpenkereillä. Vuotuinen sato koko Suomesta vaihtelee muutamasta sadasta kilosta tuhansiin kiloihin. Mesimarjaa kerätään ja jatkojalostetaan vain Suomessa, ja se on myytävistä luonnonmarjoistamme arvokkain.
Hyvällä onnella ahkera poimija noukkii muutaman mesimarjalitran päivässä. Hyviä mesimarjapaikkoja on harvassa, ja useimmiten marjoja joutuu etsimään hankalasti muun kasvillisuuden seasta. Herkästi pilaantuvat marjat poimitaan kantoineen ja ne on pakastettava jo poimintapäivänä.
Maa- ja metsätalouden tehostumisen ja soiden kuivattamisen myötä mesimarjasadot ovat pienentyneet niin, että luonnonmarjojen riittävä saanti on uhattuna.